За ползите от черния шоколад се говори отдавна. Те се

...
За ползите от черния шоколад се говори отдавна. Те се
Коментари Харесай

Черният шоколад пречи на образуването на тромби

За изгодите от черния шоколад се приказва от дълго време. Те се дължат на наличието на какао в него. Става дума за шоколада, който съдържа над 65 на 100 какао и който назоваваме „ горчив “. Колкото повече е какаото, толкоз по-тъмен е цветът на сладкото лакомство и по-полезно е то. Все отново не трябва да се яде в неограничени количества – до 45 грама дневно са задоволителни, с цел да получим всички изгоди от него.

Макар да звучи парадоксално, черният шоколад се предлага на диабетиците, тъй като понижава устойчивостта към инсулина. Антиоксидантите в него възстановяват кръвното налягане, предотвратяват тромбообразуването и запушването на кръвоносните съдове, намаляват равнището на нездравословния холестерол в кръвта и пазят клетките на кожата от свободните радикали, т.е. работят срещу стареенето.

Неотдавна американски учени потвърдиха, че постоянната приложимост на дребни количества черен шоколад укрепва сърдечния мускул и защищава от риска да ни споходи инфаркт или инсулт. Това се дължи на съдържащите се в какаото биологично дейни субстанции и флавоноиди, които пречат на слепването на кръвните кафези тромбоцити. А това значи, че се снижава вероятността от формиране на тромби в кръвоносните съдове и се пази сърцето.

Освен антиоксиданти, в какаото има калций, фосфор и магнезий, които подхранват „ бордовия ни компютър “ – нашия мозък. Благодарение на тези детайли сме умни и съобразителни, можем да се похвалим с отлична памет и да се предпазим от деменция в старческите години. Магнезият има още една функционалност – той бързо повлиява на нервните кафези, успокоявайки ни, снемайки признаците на напрежението и депресията. Той приключва болките и спазмите, които дамите усещат по време на менструация. Казано в резюме, късче черен шоколад прави света да наподобява по-добър.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР