За ползите от черния шоколад се говори отдавна.Те се дължат

...
За ползите от черния шоколад се говори отдавна.Те се дължат
Коментари Харесай

Шоколадът с повече от 65% какао пречи на образуването на тромби

За изгодите от черния шоколад се приказва от дълго време.

Те се дължат на наличието на какао в него. Става дума за шоколада, който съдържа над 65 на 100 какао и който назоваваме „ горчив “, написа Колкото повече е какаото, толкоз по-тъмен е цветът на сладкото лакомство и по-полезно е то. Все отново не трябва да се яде в неограничени количества – до 45 грама дневно са задоволителни, с цел да получим всички изгоди от него.

Макар да звучи парадоксално, черният шоколад се предлага на диабетиците, тъй като понижава устойчивостта към инсулина. Антиоксидантите в него възстановяват кръвното налягане, предотвратяват тромбообразуването и запушването на кръвоносните съдове, намаляват равнището на нездравословния холестерол в кръвта и пазят клетките на кожата от свободните радикали, т.е. работят срещу стареенето.

Неотдавна американски учени потвърдиха, че постоянната приложимост на дребни количества черен шоколад укрепва сърдечния мускул и защищава от риска да ни споходи инфаркт или инсулт. Това се дължи на съдържащите се в какаото биологично дейни субстанции и флавоноиди, които пречат на слепването на кръвните кафези тромбоцити. А това значи, че се снижава вероятността от формиране на тромби в кръвоносните съдове и се пази сърцето.

Освен антиоксиданти, в какаото има калций, фосфор и магнезий, които подхранват „ бордовия ни компютър “ – нашия мозък. Благодарение на тези детайли сме умни и съобразителни, можем да се похвалим с отлична памет и да се предпазим от деменция в старческите години. Магнезият има още една функционалност – той бързо повлиява на нервните кафези, успокоявайки ни, снемайки признаците на напрежението и депресията. Той приключва болките и спазмите, които дамите усещат по време на менструация. Казано в резюме, късче черен шоколад прави света да наподобява по-добър.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР