За половин година във Варна 13 души пострадаха при инциденти

...
За половин година във Варна 13 души пострадаха при инциденти
Коментари Харесай

За половин година във Варна 13 души пострадаха при инциденти с тротинетки

За половин година във Варна 13 души пострадаха при произшествия с тротинетки. Това демонстрират данни на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна, предоставени на Moreto.net.

При транспортните произшествия няма починали водачи. Три от пътните катастрофи, регистрирани през първите шест месеца на годината, са категоризирани като тежки и по случаите са формирани досъдебни производства. Останалите 10 ПТП са избрани като леки. Половината от тях са по виновност на лидера на самостоятелното електрическо транспортно средство (ИЕПС), който е лишил преимущество или се е движил с несъобразена скорост.

За полугодието от пътните служители на реда са открити общо 33 нарушавания от страна на водачи на ел. тротинетки. При 14 от случаите се касае за неспазване на правилото за придвижване по построената велосипедна инфраструктура, а при липса на такава - допустимо най-близо до дясната граница на платното за придвижване.

Един лидер на ИЕПС е хванат да кара по пътища, на които оптимално позволената скорост за придвижване е над 50 km/h.

Десет са случаите, при които лидерът на ел. тротинетка е нарушил разпоредбите и си е разрешил да транспортира други лица или предмети, които пречат на ръководството на транспортното средство или основават заплаха за другите участници в придвижването.

За неспазване разпоредбите за преимущество са хванати осем извършители.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР