За половин година у нас са направени 500 млн. лв.

...
За половин година у нас са направени 500 млн. лв.
Коментари Харесай

Служебният премиер: Електронното правителство трябва да е приоритет на редовния кабинет

За половин година у нас са направени 500 млн. лева вложения, които са разкрили над 1500 нови работни места, сподели Янев 10:34 ч. 15  article picture alt description
Източник: Министерски съвет

Т.нар. електронното държавно управление би трябвало да бъде един от целите на идващото постоянно държавно управление, съобщи министър председателят Стефан Янев в рубриката " Властта приказва! Открито ", предавана онлайн във фейсбук страницата на Министерския съвет /МС/, съобщи Българска телеграфна агенция.
Янев акцентира, че във връзка с дигитализацията в последните три месеца страната има дефинира триумфи. Много повече услуги към този момент се дават в електронна среда, сподели Янев. По думите му държавната организация " Електронно ръководство " поддържа така наречен частен държавен виртуален облак, който дава задоволителен брой електронни услуги. По думите му към момента сме надалеч от условието за така наречен електронно държавно управление и напъните би трябвало да бъдат ориентирани в тази посока. За 2022 година могат да бъдат направени доста стъпки, защото в последните шест месеца ние направихме задоволително, с цел да има база за развиване, сподели министър председателят Янев. Той даде като образец администрацията на Министерския съвет, която към този момент вътрешно е взаимно обвързвана, обвързвана е и с задоволителен брой администрации отвън Министерски съвет.

Попитан за вложенията в страната, министър председателят Янев заяви, че над 500 млн. лева са вложенията в България през последните шест месеца и действително откритите работни места са над 1500 с помощта на нови вложения. Те са най-вече в стопански зони отвън столицата, в това число и в райони с висока безработица, сподели Янев. Той сподели, че сравнявайки равнището на вложения с 2020 година като спешна година, няма да се даде най-точната картина. Сравнявайки обаче капиталовия климат на първите девет месеца от 2021 година с 2019 година, цифрите са положителни, те са по-добри в сравнение с този интервал на 2019 година, акцентира Янев. Според него обаче би трябвало да се види наклонността до края на годината и тогава да се съпоставя на годишна база.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР