За пожара на учебен полигон „Тюлбето” край Казанлък се извършва

...
За пожара на учебен полигон „Тюлбето” край Казанлък се извършва
Коментари Харесай

Извършва се служебна проверка за пожара край Казанлък

За пожара на образователен полигон „ Тюлбето” край Казанлък се прави служебна инспекция. Това заяви пред публицисти служебният министър на защитата Димитър Стоянов. Пожарът породи при неутрализиране на муниции и обхвана елементи от борова гора наоколо до вилна зона край Казанлък.

Стоянов напомни, че в потушаването му наред с пожарникарите са се присъединили над 400 военнослужещи от 61-а Стрямска бригада и три вертолета от Авиобаза " Крумово ".

Към момента не се прави ремонт на украинска военна техника на територията на България. Има подписано рамково съглашение за планове “, напомни той в отговор на въпрос.

А за заповедта против приложимост на алкохол и опиати в структурите на Министерството на защитата, която актуализира в петък, разяснява: „ Конкретно измежду военнослужещите няма завишение на такива случаи “. Стоянов акцентира, че заповедта има предпазен темперамент и е предизвикана от зачестилите случаи на пътни произшествия в страната след приложимост на алкохол и упойващи субстанции.

„ Мисля, че тази заповед е съответна на действителността. Българската войска не използва алкохол и наркотични субстанции. Но Българската войска е част от българското общество, а това са пороци на българското общество, които се транспонират и измежду военнослужещите “, уточни Стоянов.

И още - министерството разисква всички благоприятни условия за ремонт и поддръжка на авиационната техника, тъй че страната ни да извършва сама задачата по защита на въздушното пространство, написа " Нова ". Предстои среща с министъра на защитата на Полша за разискване ремонта на мотори на самолети МиГ-29. Продължава да се търси и платформа, която да ги замести до приемането на самолетите F-16.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР