За поголовно изтребване на кучета ​- и бездомни, и домашни

...
За поголовно изтребване на кучета ​- и бездомни, и домашни
Коментари Харесай

Поголовно требят кучетата в Брацигово СНИМКИ

За поголовно избиване на кучета ​- и бездомни, и домашни - алармира жителка на Брацигово в писмо до редакцията. По думите на Божана Димитрова, животните били убивани с отровни примамки - изключително рисков и за хората прийом. Такива били открити и на детска площадка неотдавна.

„ По закон Общината е длъжна да ги залавя и да ги извозва до най-близкия подслон, напомня Димитрова. Това обаче коства пари, пари, които очевидно се свидят на локалната администрация. От една година бездомни животни измират в пъклен страдания по улиците на Брацигово от разпръсната отрова.

Преди няколко месеца обаче пикът на безобразията беше доближат, когато започнаха да изтребват и домашните. Отрова беше захвърлена на детската площадка, където се събират децата, или по-точно бъдещето на Брацигово. Всички наведоха глави.

Според моите скромни знания, Законът за отбрана на животните гласи: не разрешава се евтаназията или избиването по различен метод на бездомните животни да се употребява като метод за намаляването на броя им и управление на популацията им. Защо никой не направи опит да откри виновниците и да им потърси отговорност? Следващите фотоси приказват задоволително “.

Потърсихме отговор от Общината. Зам.-кметът Йордан Павлов отхвърли изрично да е имало всеобщо избиване на кучета. Според него да е имало най-вече едно-две отровени.

Павлов описа, че неотдавна е открито отровено куче на двайсетина метра от поликлиниката. Извикан е ветеринарен лекар от Пещера, който го е взел за проучване. Оттам евентуално е предадено на екарисаж.

„ Нямаме противоположна информация, само че това животно може от всичко да е умряло. Да се твърди, че всеобщо ги избиват, че има отрова по детските площадки - това минава всички граници! “.

Въпреки това зам.-кметът даде обещание да ревизира дали има проблем с изтребването на бездомни и домашни кучета. Когато получим резултата от нея, ще го публикуваме.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР