За поддържането на свежестта на въздуха вкъщи експертите препоръчват да

...
За поддържането на свежестта на въздуха вкъщи експертите препоръчват да
Коментари Харесай

Кактус и алое вера прочистват въздуха вкъщи

За поддържането на свежестта на въздуха у дома специалистите предлагат да се отглеждат кактуси, алое вера или дребна палма.

В навечерието на зимния сезон и идното захлаждане, както и за поддържането на свежестта на въздуха у дома специалистите предлагат да се отглеждат кактуси, алое вера или дребна палма.

Кактусът всмуква нездравословното електромагнитно излъчване и понижава концентрацията на летливи органични субстанции и като цяло съвършено пречиства въздуха от пушек, неприятни миризми и микроби. Освен това е растение, което не изисква доста светлина или грижи.

Освен че се употребява за грижа за кожата, алое вера идеално прочиства въздуха, да вземем за пример от излъчването от екраните на компютъра и тв приемника.

Подобна роля може да изиграе и палмата. Според проучване на НАСА, палмата от семейство Арека е на осмо място по резултатност при унищожаване на формалдехид. Освен това поддържа равнището на влага и прохлада в пространствата и доста бързо отстранява химическите отрови от въздуха.

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР