За почти две години и половина, чрез дейностите си, свързани

...
За почти две години и половина, чрез дейностите си, свързани
Коментари Харесай

Подкрепа за над 240 000 души по време на пандемията отчете БЧК - Здраве

За съвсем две години и половина, посредством дейностите си, свързани с битката с пандемията от COVID-19 и нейното ограничение, Българският Червен кръст (БЧК) е подкрепил повече от 239 000 души с хранителни артикули, на близо 6 200 души в изолираност са били закупени храни и медикаменти, а съвсем 26 000 са получили психическа и прочувствена поддръжка от психолози на организацията.

Това показва ръководителят на БЧК Христо Григоров във връзка на оповестения от Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец Световен годишен отчет за бедствията – 2022 година, представен от пресслужбата на БЧК.

За същия интервал са били обезпечени здравна инсталация, хигиенични материали, дезинфектанти, както и близо 3 250 000 персонални защитни средства. Повече от 10 000 доброволци на организацията са работили в помощ на най-уязвимите групи от популацията, допълват от БЧК.

Световният годишен отчет за бедствията на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец “Доверие, тъждество и местни дейности: Поуки от пандемията от COVID-19 за попречване на последваща световна рецесия ” отбелязва, че от COVID-19 в международен мащаб са умряли над 6,5 млн. души. Докладът цитира данни на Международния валутен фонд, съгласно които до края на 2024 година пандемията ще коства на международната стопанска система 13,8 трилиона $.

В документа са направени рекомендации за недопускането на бъдещи нещастия от подобен мащаб, като се оферират шест съществени дейности за по-ефективна подготовка за бъдещи изключителни обстановки в региона на публичното здраве.

Препоръките са за усилване на предварителната защита и готовността на локално ниво; за потребление на локалния потенциал посредством интегрирани здравни системи; за създаване на световни механизми за взаимност, благодарение на които да се подсигурява на всички общности достъп до ваксини, лекарства, лекуване и др.; за отбрана на общностите от социално-икономическите въздействия на изключителни ситуации; за събиране, обобщаване и разбор на данни на локално равнище и потреблението им при обмисляне на бъдещи действия; за усилване на правната подготвеност за настъпването на изключителни обстановки в системата на публичното здраве.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР