За почистването на улиците и комплексите в Бургас ще се

...
За почистването на улиците и комплексите в Бургас ще се
Коментари Харесай

Вижте как Бургас се готви за зимата!


За почистването на улиците и комплексите в Бургас ще се грижи консорциум " Титан - Бургас ". От компанията са осигурили  1650 тона сол, 150 тона луга, 100 тона пясък и 2000 литра антилед за насипване по пътищата

Общинската пътна мрежа и кварталите ще се поддържат от компания " Чистота " ЕООД, която разполага с 259 тона пясък, 80 тона сол и 32 тона луга.

За поддръжката на републиканската пътна мрежа ще се грижи Областно пътно ръководство, които сега набират нужните материали.

Комисия от специалисти на Община Бургас, ОД на МВР-Бургас и КАТ ще ревизират в края ноември редовността на наличната техника на пътноподдържащите компании.

При нужда Жандармерията ще обезпечи спомагателни високопроходими машини, а " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " ще обезпечава помощ на хора в мъчно налични места и закъсали в снега коли.

От Бургаския затвор дадоха обещание още веднъж да спомагат с мобилна група от 20 души, лишени от независимост, които да почистват заледените спирки от градския превоз и тротоарите към тях.

От Регионалната здравна ревизия оповестиха, че лечебните заведения на територията на общината имат нужните медикаменти и лекарства, заредени за един месец напред, а колите за спешна помощ на Спешна помощ към този момент са със зимни гуми и са минали механически обзор за работа при зимни условия.

Детските и образователните заведения, които се отопляват с локално парно, имат нужното гориво за отопление през студените месеци, твърдят от Регионалния инспекторат по обучение.

От EVN споделиха, че имат три дежурни екипа и опция за обезпечаване на спомагателни екипи, а ВиК имат 7 дежурни екипи в делничните дни и 4 - през почивните. И двете сдружения оповестиха, че разполагат с високопроходима техника.

Общинският транспортьор " Бургасбус " също подхваща ограничения за обезпечаването на положително и безвредно пътешестване на хората през зимата. Те включват цялостна инспекция на системите на градския превоз и денонощни наряди на диспечери.

От Оперативна програма " Транспорт " споделиха, че Центърът за видеонаблюдение на трафика ще следи в действително време пътната конюнктура при зимни условия и при нужда ще изпраща информация на виновните институции.

На срещата участваха представители на Община Бургас, " Пожарна сигурност ", Пътна полиция, Жандармерия, Бургаския затвор, Военен гарнизон - Бургас, общинските компании " Бургасбус ", " Чистота ", " Хляб и хлебни произведения ", БКС, консорциум " Титан-Бургас ", " Черноморски солници ", " Лукойл Нефтохим Бургас ", ВиК-Бургас, EVN, Топлофикация-Бургас,  Летище Бургас, Пристанище Бургас, РИО, РЗИ, ЦСМП, Областно пътно ръководство, кметове и кметски наместници и др.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР