За по-малко от половин денонощие задържаните за изнудване двама мъже

...
За по-малко от половин денонощие задържаните за изнудване двама мъже
Коментари Харесай

Осъдиха двама младежи за изнудване

За по-малко от половин денонощие арестуваните за изнудване двама мъже от Тополовград са привлечени в качеството на обвинени и още същия ден след подписано съглашение получили неоправдателни присъди.

Това оповестиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас.

Пред Темида се изправили Б.С. на 22 годишен и С.И. на 25 годишен.

До задържането на мъжете се стигнало, откакто към 17.00 ч. на 12 март 22-годишен мъж от Приморско декларирал в локалното районно ръководство, че в дома му, ситуиран в животновъдната зона, влезнали петима мъже. Те декларирали, че той им дължи сумата от 4 000 лв. или движимости на сходна равноценност, с които разполага (телевизори, хладилници и др.). В случай че не получат парите или движимостите, мъжете заплашили 22-годишния пострадал с побой.

В резултат на бързите полицейски дейности, подхванати от чиновниците на Районно ръководство – Приморско са арестувани петимата мъже, всички от Тополовград, обл. Хасково. Установено е, че преди година 22-годишния мъж от Приморско дружно със свои родственици работил, като строител в с. Воден, обл. Ямбол. Първоначално с работодателя си се договорили да получават избрана цена на квадратен метър, като по време на строителството, на служащите са платени общо 12 000 лева

По техни калкулации обаче сумата, която следвало да вземат за свършената работа, възлизала на 20 000 лв.. 22-годишният пострадал декларирал на работодателя си, че им дължи още пари, само че той претендирал връщане на сумата от 4 000 лв. от парите, платени по-рано.

В дома на 22-годишния мъж в Приморско, който си тръгнал след диалога с работодателя, два пъти идвали мъже, искащи въпросната сума от 4 000 лв. или равностойни движимости. Мъжът не се поддал на изнудването и алармирал полицейските чиновници за случилото се, които при третия опит за изнудване задържали петимата причинители.

Трима от тях са разпитани в качеството на очевидци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР