За по-малко от година на територията на Северноцентралното държавно предприятие

...
За по-малко от година на територията на Северноцентралното държавно предприятие
Коментари Харесай

10 милиона лева ще бъдат вложени в лесовъдски практики на територията на Северна Централна България

За по-малко от година на територията на Северноцентралното държавно дружество и нeговите поделения ще бъдат вложени съвсем 10 милиона лв. по плана „ Прилагане на лесовъдски практики и залесяване за възстановяване природозащитното положение на горски естествени местообитания и подкрепяне на екосистемните услуги на територията на Северноцентрално държавно дружество “.

Дейностите се финансират по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ наЕвропейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.

Директорът на предприятието инж. Иван Недков за откри среща за показване напроекта, който планува залесяването на 5 хиляди декара площи.

Потдържането на горските системи, които да способстват за смекчаването на неготивните последствия от промените на климата и поддържането на биологичното многообразие е цел освен на този план, стана ясно по време на срещатав Габрово, в която взе участие иНиколай Василев от Министерството на земеделието и храните. Той удостовери, че по европейските стратегии към българските горище бъдат ориентирани към 450 милиона лв., които дават опция на бенефициентите да кандидастват за тях. А измежду тях и СЦДП, което е отличник в дейностите по залесяването.

Чуйте детайлности за плануваното по плана.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР