За по-малко от два месеца приключи делото срещу 29-годишния Д.М.,

...
За по-малко от два месеца приключи делото срещу 29-годишния Д.М.,
Коментари Харесай

Приключи делото срещу 29-годишен, заплашил бившата си приятелка с убийство

 За по-малко от два месеца завърши делото против 29-годишния Д.М., който призна виновността си за това, че през март 2021 година е заплашил някогашната си другарка с ликвидиране и одобри да търпи наказване от 12 месеца " отнемане от независимост “, чието изтърпяване се отсрочва за период от 3 години изпитателен период, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура-Варна.

Съдът наложи пробационна мярка на подсъдимия, изразяваща се в ограничаване на свободното му напредване, а точно: възбрана да посещава адреса в гр. Добрич, на който потърпевшата живее, и възбрана да посещава заведението, в което тя работи.

Д.М. бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 144, алинея 3 по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс, откакто на 24 март 2021 година залял някогашната си другарка със запалителна течност и заплашил, че ще я възпламени. Той авансово причакал потърпевшата да тръгне към работното си място и пристъпил към осъществяване на проекта си на улицата и пред очите на очевидци. Жената съумяла да избяга и подала сигнал в полицията.

Обвиняемият и пострадалата съжителствали на фамилни начала в продължение на няколко години, като във времето на тяхното общуване дамата неведнъж ставала жертва на принуждение от страна на мъжа. От боязън, тя не подавала сигнали към органите на реда за налаганите й физически и душевен тормоз. През януари 2021 година 34-годишната пострадала съумяла да постави завършек на фамилните си връзки с обвинения, като това не поставило завършек на упражняваното по отношение на нея принуждение. Жената била следена, заплашвана, унизена, като най-после се стигнало до опита за убийството й.

Д.М. ще би трябвало да заплати направените по делото разходи в размер на 2295,84 лв..

Определението на Районен съд – Добрич е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР