За по-малко от два месеца Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда

...
За по-малко от два месеца Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда
Коментари Харесай

Съдят надрусания украинец, убил бременната Северина и мъжа й на АМ Тракия

За по-малко от два месеца Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на С.П., на 27 година, украински жител за това, че на 28.05.2018 година, на автомагистрала „ Тракия “, област Пловдив, при ръководство на моторно транспортно средство – товарен автомобил, влекач „ Волво “ с полуремарке „ Шмитц “, е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 34-годишния И.М. и на 32-годишната С.К., като действието е осъществено след приложимост на наркотични субстанции – марихуана, и от него е настъпила гибелта на повече от едно лице, като казусът е изключително тежък – закононарушение по чл.343 ал.3 пр.2 и пр.5 писмен знак Б, прочие 2 във връзка ал.1 писмен знак В по отношение на чл.343 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 28 май 2018 година, обвиненият С.П. управлявал товарен автомобил „ Волво “, с латвийска регистрация, като се движел по автомагистрала „ Тракия “, в южното платно за придвижване, в посока Бургас. Той карал след приложимост на наркотични субстанции – марихуана. По същото време по автомагистрала „ Тракия “, в посока към гр. София, се движел лек автомобил „ Ауди “, ръководен от И.М., като до него на предната дясна седалка пътувала С.К. Двамата от няколко години живеели на брачен начала. Жената била бременна. Около 13,40 ч., на 28 май 2018 година, товарният автомобил „ Волво “, ръководен от обвинения С.П., са намирал на километър 123, като се движел със скорост от 79 км/ч. Поради разпръскване, обвиненият не следил деликатно пътната конюнктура пред себе си.

Така движейки се в дясната лента на автомагистралата, той не възприел поставените указателни табели за ремонт на пътен сектор, заради което не повишил вниманието си и не насочил навреме товарния автомобил в лявата лента на автомагистралата. Не възприел и паркираното в същата лента ремарке с поставените върху него пътни знаци. Поради това не понижил скоростта на придвижване, макар ясните предизвестия за идни трудности по пътя и не се престроил в лявата лента на платното за придвижване. Така предната част на товарния автомобил достигнала задната част на ремаркето, при което последвал удар сред тях. Ремаркето било отхвърлено напред и надясно, като се открило върху пътното платно. В момента на удара, обвинения С.П. осъзнал заплахата и навил кормилото внезапно наляво, като от това се насочил в насрещното пътно платно на автомагистралата. Той изгубил надзор върху товарния автомобил, който блъснал и разрушил мантинелата, след което траял неконтролируемото си придвижване, навлизайки в лявата лента за придвижване на северното платно, като предната част на влекача достигнала е блъснала лекия автомобил „ Ауди “, ръководен от И.М.. Лекият автомобил бил понесен и завъртян назад по посока на придвижването, като двете транспортни средства напуснали платното за придвижване и се открили върху крайпътна територия. От удара лекият автомобил получил мощни деформации в предната си част. Пътуващите в него И.М. и С.К. получили голям брой тежки травматични увреждания и умряли в купето на автомобила. Обвиняемият С.П. на място бил пробван с техническо средство за алкохол, като тестът била негативна. Впоследствие е взета проба, която открила приложимост на наркотични субстанции от обвинения С.П..

Според движимостите лица съществена причина за настъпилото произшествие е, че обвиненият С.П. не е реагирал навреме на разположените от ляво и от дясно на платното за придвижване пътни знаци и указателни табели за ремонтен сектор, като вместо да премине в лявата лента на южното платно за придвижване, е направил това в рискова непосредственост, като е отклонил автомобила внезапно наляво и навлязъл в северното платно за придвижване в миг, когато там насрещно се е движил лек автомобил „ Ауди “.

По делото са разпитани очевидци, осъществени експертизи и други Спрямо обвиненият е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което е упрекнат, е „ отнемане от независимост “ от 5 до 20 години, както и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР