За по-малко от 24 часа криминалисти от полицейското управление в

...
За по-малко от 24 часа криминалисти от полицейското управление в
Коментари Харесай

Поредна жертва на телефонна измама в Шумен: Възрастен мъж даде 11 000 лева

За по-малко от 24 часа криминалисти от полицейското ръководство в Шумен открили помощник в телефонна машинация .

В обедните часове във вторник 87-годишен мъж съобщил, че е излъган по телефона. Обяснил, че предния ден бил потърсен от чужд, който се показал за началника на полицията в града. Съобщил му, че се организира акция за залавяне на телефонни измамници и го помолил да спомага. Обяснил, че за задачата би трябвало да остави парична сума, която измамниците като вземат да бъдат арестувани на място и да бъдат наказани.

Обещали му, че след акцията парите ще му бъдат върнати. С мисълта, че оказва помощ на полицията пенсионерът оставил сума в размер на 11 000 лв. на несъмнено място на ул. “Ген. Гурко “ в града. След като оставил парите се прибрал. На идващия ден съобщил в полицейското ръководство за случилото се. Образувано е досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 209 алинея 1 от Наказателен кодекс.

Криминалисти от полицейското ръководство в града подхванали редица дейности за определяне на причинителя. Влезли в дирите на 37-годишен локален гражданин . Предприетите целенасочени ограничения дали резултат и часове по-късно бил открит и разпитан. Пред полицейските чиновници обяснил, че бил нает от непознати по телефона , с цел да извърши куриерска активност. Трябвало да вземе от несъмнено място един пакет и да го занесе до друго. За услугата щял да получи положително заплащане .

Разпитан е бил пред арбитър, повдигнато му е обвиняване във връзка с осъщественото закононарушение . Работата по документиране на случая продължава.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР