За по-малко от 20 минути батерията се е загряла до

...
За по-малко от 20 минути батерията се е загряла до
Коментари Харесай

Мобилен телефон се запали докато се зарежда и едва не запали къща във Варна

За по-малко от 20 минути батерията се е загряла до такова положение, че се е взривила

Проблем с мобилния телефон едвам не подпали къщата на варненеца Орлин Димитров. Телефонът му се запалил, до момента в който се зареждал. Батерията е изцяло изгоряла, развален е и столът, на който е било оставено устройството, предава БНТ.

Орлин Димитров употребява въпросния телефон от две години насам. При следващото зареждане апаратът се самозапалил, до момента в който за малко е оставен без контрол.

" За тези 20 минути, а най-вероятно и доста по-малко, батерията се е загряла до такова положение, че се е взривила или най-малко стопила. Стопила е и други елементи на телефона, които са се разпръснали встрани ", изясни Димитров.

 

Телефонът е платен нов, с истинското си зарядно устройство и до момента не е създавал проблеми. В магазина, от който е платен, също били доста учудени от случилото се

Специалисти потвърдиха думите на Орлин Димитров, че сходни произшествия се случват доста рядко, само че подсетиха да не забравяме да следим периодите за прилагане.

" Хубаво е да не забравяме, че литиево-йонните акумулатори стареят и имат избран витален цикъл, след който следва да бъдат заменени ", изясни Надежда Костадинова - шеф на районен отдел " Надзор на пазара ", Североизточна България при ДАМТН.

От Агенцията по метрологичен надзор съветват да съблюдаваме прецизно напътствията на производителите. Практиката демонстрира, че поради два-три сходни случая, през годините милиони мобилни устройства са били изтегляни от пазара.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР