За по-голяма публичност и системни проверки от страна на Министерството

...
За по-голяма публичност и системни проверки от страна на Министерството
Коментари Харесай

Кметът на Сливен настоява за по-голяма публичност и проверки от МРРБ по проекта на ВиК

За по-голяма гласност и систематични инспекции от страна на Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/ по осъществяването на огромния план на „ В и К-Сливен “ приканва кметът на общината Стефан Радев.Изявлението си той направи вотговор на скорошната аудиенция в Сливен на зам.министъра на районното развиване и благоустройството Ивайло Стайковвъв връзка с проектазадоизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктурав града.

„ Проектът е жизненоважен за всички поданици на общината, визира огромна част от общинската пътна мрежа и всички ние осъзнаваме, че е належащо той да бъде осъществен. Разчитаме обаче на повече осведоменост, гласност и ангажираност от страна на страната “, посочиРадев.

Кметът не скриучудването си, че Общината не е била известена за визитата на зам. министъра.
" Вярвам, че на срещата трябваше да бъде поканен инашпредставител.Да, планът за водния цикъл е на страната. Но неудобствата от строителните действия, неналичието на асфалтиране на разкопаните сектори, усложненията при придвижването на колите и не последно място – отсъствието на задоволителна осведоменост за спиранията на водата, са за сметка на хората! Като Община ние имаме позиция, ангажирани и заинтригувани сме и също имаме какво да заявим, с цел да бъдат оптимално облекчени всички жители в хода на ремонтните действия “, разяснява Радев. Той акцентира, че приоритет в осъществяването на водния цикъл би трябвало да бъде повишеният надзор, качественото осъществяване на предоставените действия и бързото възобновяване на настилките по ремонтираните сектори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР