За по-добра защита на правата на децата в трансграничните съдебни

...
За по-добра защита на правата на децата в трансграничните съдебни
Коментари Харесай

Емил Радев призова за по-добра защита на интересите на децата в трансграничните съдебни производства

 За по-добра отбрана на правата на децата в трансграничните правосъдни производства прикани на съвещание на Комисията по правни въпроси в Европейския парламент евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. По думите му държавите-членки би трябвало да се ангажират правосъдната система да регистрира характерните потребности на децата в оптималната степен и във всеки един миг от хода на делата.

Емил Радев изрази позицията си в границите на дебатите по отчета, направен по самодейност на правната комисия, по отношение на отбраната на правата на детето в цивилен, административни и семейноправни производства. Евродепутатите разясниха тематиката в подтекста на показаната от Европейската комисия през март тактика за правата на детето и уговорката през идната година да бъде оповестено законодателно предложение за улеснение на взаимното признание на родителските права сред държавите-членки и развиване на правораздаването в сходство с потребностите на децата.

" Макар фамилното право да е от компетенцията на държавите-членки, в случаите с трансгранични последствия, Европейски Съюз въпреки всичко може да се намеси ", означи Емил Радев. Той обърна особено внимание и на резултата от Брекзит. " Предвид огромния брой европейски жители, живеещи във Англия, е извънредно значимо Европейска комисия незабавно да оцени нуждата от приемане на двустранен инструмент сред Европейски Съюз и Обединеното кралство в региона на гражданските, административните и фамилните производства. Така ще се подсигурява и отбраната на ползите на децата, когато единият родител живее в Европейски Съюз, а другият - в трета страна ", стимулира се българският евродепутат.

Той сложи акцент и върху нуждата от съответно образование на всички експерти, които са в контакт с деца по време на производствата. " Европейска комисия би трябвало да продължи да улеснява образованието за практикуващи адвокати по отношение на трансграничното фамилно право на Европейски Съюз, изключително откакто в средата на идната година влязат в действие новите правила за трансграничните попечителски каузи и случаите на похищение на деца от родители според регламента " Брюксел IIa “ ", разясни Емил Радев. Независимо че през 2019 година регламентът беше модифициран, съгласно евродепутата от ГЕРБ/ЕНП към момента има редица области, в които се постанова да се търсят по-добри правни решения.

Членовете на правната комисия показаха поддръжката си за отчета и приветстваха предложенията за развиване на медиацията в производствата с трансграничен темперамент, в които са наранени ползите на деца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР