За пети поред път Столичният общински съвет (СОС) не успя

...
За пети поред път Столичният общински съвет (СОС) не успя
Коментари Харесай

За пети път: Столичният общински съвет не успя да избере председател

За пети подред път Столичният общински съвет (СОС) не съумя да избере ръководител.

Изборът през днешния ден беше сред претендента на " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) - Грети Стефанова и претендента на " ИТН " - Пламен Данаилов.

Общо гласувалите общински съветници са 30, има две недействителни бюлетини. Грети Стефанова събра 22 гласа, а за претендента на " ИТН " гласоподаваха шестима общински съветници. СОС свика председателски съвет, с цел да обсъдят датата за идващото съвещание. Предстои балотаж, какъвто е очакван по устав.

По-рано в коридорите на общинския съвет кметът на София Васил Терзиев разяснява, че има потребност от мъдрост, има потребност от решение в този момент. Нашето предложение е да изберем краткотраен ръководител на Столичния общински съвет (СОС)- Грети Стефанова, с цел да можем да решим част от неотложните проблеми на града, сподели още той, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Ясно чухме, че той (Борис Бонев) в коалиция с ГЕРБ не желае да влиза и няма по какъв начин да подкрепим Грети Стефанова за ръководител на СОС, съобщи общинският консултант от ГЕРБ Антон Хекимян.

Иван Таков съобщи, че общинските съветници от Българска социалистическа партия не престават да работят, имат пет готови отчета, един от които за положението на комуналните сдружения. Но повече от три седмици нямаме никакъв отговор по тях, уточни още той. 

Общинският консултант от " Възраждане " Деян Николов съобщи, че през днешния ден няма да повдигнат претендент за ръководител на Столичния общински съвет (СОС) и напуснаха залата в символ на митинг, поради цялото безвластие. 

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР