За пети път жители на Видин излязоха на протест, защото

...
За пети път жители на Видин излязоха на протест, защото
Коментари Харесай

Протестно шествие спря за 4 часа движението по международния път към Видин

За пети път поданици на Видин излязоха на митинг, тъй като интернационалният път Е 79, който води и " Дунав мост 2 " не може да поеме засиления трафик. Хората упорстват за създаване на автомагистрала до София и тунел под прохода " Петрохан ".

Видин

Протестно шествие спря за четири часа придвижването по интернационалния път към Видин. Недоволството е поради неналичието на автомагистрала в района, която да поеме натоварения трафик от основен път Е-79.
Участник в митинга: Да имаме естествен път до Видин. Да може да се тръгне и да се върне човек безвредно, умерено.Участничка в митинга: Аварирали коли. Пътят е стеснен. Два камиона не могат да се разминат, тъй като си бият огледалата.
Хората недоволстват, че районът е откъснат от другата част на страната.
Участничка в митинга: Борим се и ние да имаме естествен път, като естествени хора, с цел да може да сътворяваме връзка с другата България и да създадем условия за младежите да могат да останат да живеят.
Организаторите не одобряват уверенията на пътната организация, че през актуалната година ще започват тръжни процедури за строителство на ново трасе, както и че следва предпроектно изследване за тунел под " Петрохан ".
Росица Кирова, ръководител на Гражданско обединяване „ Единни за смяна “, уредник на митингите: Искаме държавното управление да изрази волята си и да я покаже посредством решение с явен график, с разказани процедури, с стадии на строителство за целия път до Видин, освен за избрани прави.
Хората приготвят още по-голям митинг за 3 март, когато е националния празник на страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР