За пета поредна година отбелязваме деня, посветен на пътната безопасност.

...
За пета поредна година отбелязваме деня, посветен на пътната безопасност.
Коментари Харесай

Проведоха акция във Видин по повод Деня на пътната безопасност /снимки/

За пета поредна година означаваме деня, отдаден на пътната сигурност. През 2019 година с решение на Министерски съвет датата 29 юни е избрана за Ден на сигурността на придвижването по пътищата.
Днес екип на видинския бранш „ Пътна полиция “ и доброволци от локалната конструкция на БЧК организираха взаимна превантивна акция на ул. " Цар Симеон Велики “ в регионалния град. 
Доброволците раздаваха осведомителни материали и отправяха послания към водачите - за рационално и отговорно държание на пътя.
Пътните служители на реда за следващ път молиха към водачите на моторни транспортни средства да съблюдават рестриктивните мерки на скоростните режими, да заобикалят рисковото изпреварване, да демонстрират самообладание и приемливост към останалите участници в придвижването. 
От началото на 2023 година на територията на област Видин са били регистрирани 185 пътнотранспортни катастрофи – 36 от тях тежки, с 8 жертви и 42 ранени, сочи статистката на бранш „ Пътна полиция “ в ОДМВР-Видин.
През летния туристически сезон доста се усилва интензивността на придвижването по пътищата. Изискванията за нараснало внимание и прецизно съблюдаване на разпоредбите за придвижване би трябвало да са водещи за водачите, които потеглят на път.
Пътните служители на реда напомнят да се употребяват предпазните колани и детски предпазни столчета като превантивна мярка за запазване на живота при пътно произшествие. 
Особено значимо е водачите да не отвличат вниманието си с действия, неприсъщи по време на ръководството на автомобил и да наблюдават пътната конюнктура. При интензивно придвижване вниманието би трябвало да е ориентирано и към движещите се отсреща коли, да не се подхващат рискови изпреварвания и да се защищават останалите участници в придвижването по пътя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР