За пет години федералното правителство на Ангела Меркел е платило

...
За пет години федералното правителство на Ангела Меркел е платило
Коментари Харесай

Правителството на Меркел платило 1,4 милиона евро на 200 журналисти за PR филми и реклама на ваксини

За пет години федералното държавно управление на Ангела Меркел е платило към 1,4 милиона евро на 200 публицисти, повече от половината от които са чиновници на публични радиа и малките екрани. Това написа немският портал Pleite Ticker. Според пуликацията един чиновник на телевизионния канал ZDF, чието име не се показва, е получил повече от 32 000 евро от ръководеното от Меркел федерално държавно управление за основаване на PR филми и реклама на ваксини.

В една от тези реклами ваксинатор, медицински сестри и възрастни хора от дом за остарели хора са снимани по време на имунизация. Представените доклади за имунизацията са извънредно позитивни. Освен това - както беше всекидневно по това време - непрекъснато се повтаря, че имунизацията защищава нас и другите.

 

От PR лентата: Ангела Меркел с президента Нана Акуфо-Адо в Гана

Задачата на журналиста била да основава видеоклипове от предоставените материали за работа от името на федералната пресслужба. “С тези средства беше допустимо да бъдат купени над 100 държавни публицисти “, написа в изданието. „ Асистентът по пропагандата “ особено е снимал промо, с цел да разпространява акцията за имунизиране по време на пандемията. Едно от тях е взето през февруари 2021 година в старешки дом.

Журналистът основал видеоклип за пътуването на канцлера до африканските страни Сенегал, Гана и Нигерия през август 2018 година


Източници: pleiteticker.de, iz.ru

Превод: Владислав Наков, Facebook

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР