За периода, за който се случва всичко, системата не е

...
За периода, за който се случва всичко, системата не е
Коментари Харесай

Шеф в болница Лозенец призна за лошите практики, но хвърли кал ...

" За интервала, за който се случва всичко, системата не е функционирала. Правени са записите на процедурите, само че те не са качвани. Първоначално поражда механически проблем, който е отхвърлен, а по-късно Хазърбасанов устно не разрешава да се качват филми от образните проучвания. По принцип няма право да го прави ", съобщи пред Нова телевизия доктор Светлин Сталянов, зам.-директор на лечебното заведение. 

Той отхвърли инспекциите на Здравната каса, направени след сигнала на Хазърбасанов за нередности и схеми с клинична пътека, да установяват съответно документални закононарушения. Сталянов обаче призна: " Проверката на Здравната каса открива пропуски в осъществяването на пътеката, само че няма данни за законови, морални и етични нарушавания. Не е наложена санкция. Има покана за възобновяване на сума по тази пътека, само че няма влезнал в действие акт и апелираме ". По този метод зам.-шефът признава, че разкритията на доц Хазърбасанов са правилни и болницатаю трябвало да върне на Здравната каса над 300 000 лв..

" Не съм давал никакви такива заповеди. Периодът, за който става въпрос, е интервал, в който съм бил в отпуска. Това е операция и откровена неистина. Отместват вниманието от същсетвеното. В системата архивирането на документите за отчитането на клиничните пътеки не влиза. Системата се употребява за друго - с цел да може хората да употребяват всички образни проучвания в болничното заведение. Тя непрекъснато прави проблеми и не може да се разчита на нея. Архивирането се прави на други носители и няма нищо общо с това. Не съм давал устни нареждания. Ще има проблем с тази неистина. Това не може да се внушава ", отговори доктор Хазърбасанов. 

Схемата, каквито не са осъществявани. Документално активността е описвана като балонна дилатация, без да има съответна индикация за това, без да има осъществена ангиография, без потребление на перкутанен достъп, без потребление на лидер, без да се съблюдават условията на клиничната пътека, без да се съблюдават правилата на добра здравна процедура. На записаните и документирани образни проучвания във всички случаи е осъществена рентгенография на балон, подложен отвън тялото на пациента. При разглеждане на записаните образни проучвания елементарно може да се откри осъществяваното систематично нарушаване. 

В сигнала доцент Хазърбасанов дава лист на 58 пациенти от месеците юни, юли, август и септември, 2023 година, при което е осъществено гореописаното нарушаване. 

Отчетените по този метод клинични пътеки са на стойност над 300 000 лева

Пред Нова телевизия шефът на Клиниката по кардиология изясни, че през последната седмица в болничното заведение има непрекъснат напън и закани към лекарите, които работят в клиниката и в действителност са създатели на писмото, изпратено до медиите и няколко институции.

 

Минути по-късно в студиото на Нова тв някогашният народен представител Мирослав Севлиевски съобщи, це доктор Хазърбасанов е един от петимата в България, които слагат сърдечна клапа по инвазивен метод, което е неповторим способ и че управлението на " Лозенец " се пробва да уволни " златната си кокошка ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР