За периода януари-юни 2020 г. 42% от сделките в офис

...
За периода януари-юни 2020 г. 42% от сделките в офис
Коментари Харесай

Фирмите остават в старите си офиси

За интервала януари-юни 2020 година 42% от покупко-продажбите в офис сегмeнта са за възобновяване на съществуващи контракти. Втората най-голяма група са подписаните контракти за релокация – 27%, а третата – за офиси „ в строеж” – 15%.

„ Търсенето на офиси продължава да бъде реалност през първото полугодие на 2020 година, само че с по-бавни темпове в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Брутно наетите площи - всички транзакции на пазара в София, са 56,500 кв.м., което е 15% по-малко по отношение на първите шест месеца на 2019 година Двигателят на пазара не престават да бъдат фирмите от ИТ и аутсорсинг бранша, които образуват 67% от осъществените покупко-продажби на пазара. Другите браншове, които способстват за броя на транзакциите в сегмента през обсъждания интервал, са професионални услуги (14%), фармация (6%), търговия (6%), произвеждане (3%) и други (4%)”, прецизират от консултантската компания Colliers.

През първата половина на годината, главно заради завършването на трета постройка на Garitage Park, се записва леко увеличение с 1% на предлагането на съвременни офис площи клас „ А”, „ В” и „ С” в София, с което доближава 2 315 600 кв.м. Независимо от това, равнищата на свободните площи се резервират на 11% от общия размер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР