За периода от 3 до 10 април, ежедневно по около

...
За периода от 3 до 10 април, ежедневно по около
Коментари Харесай

За 7 дни: Униформените провериха 29 543 души, 303 сигнала за струване на хора

За интервала от 3 до 10 април, всекидневно по към 160 чиновници на дирекция „ Жандармерия “, обособени в към 60 екипа, действаха на територията на над 70 обитаеми места в цялата страна, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Проверените лица са били 29 543, а колите 8 848.

Проверени са били 338 лица под карантина на 221 адреса. Установени са били 3 нарушавания, лицата са предизвестени.

Проверените сигнали за скупчване на жители са 303. Взето е отношение, като лицата са предизвестени по високоговорящо устройство.

Проверени са били хора за задачата на влизане/излизане от регионалните центрове /на жп гари и гр. Банско/ -26 955. От тях 243 не са показали заявления или други документи за необходимост на пътуването, след което непринудено са напуснали регионите на гарите.

Оказаните съдействия на РЗИ са 797. Съпроводени директно преминаващи тежкотоварни МПС – 840.

Във връзка с осъществяване на разпоредените противоепидемични ограничения, свързани с разпространяването COVID-19, чиновниците на Дирекция „ Жандармерия ” реализират деен надзор на територията на страната. При обходи в обслужваните региони и в случаи на видяни нарушавания на тези ограничения се употребяват високоговорящите устройства на патрулните коли. Екипите дават съответни разпоредби, а при несъблюдение ползват съответните полицейски пълномощия. Нарядите ревизират лица и адреси на лица с наложени карантинни ограничения, както и задачата на влизане/излизане от регионалните центрове /на жп гари/.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР