За периода от 21 август до 15 септември в Административния

...
За периода от 21 август до 15 септември в Административния
Коментари Харесай

Поредни жалби заради отчуждаването на имоти при модернизацията на Е-79 между Видин и Ботевград

За интервала от 21 август до 15 септември в Административния съд във Видин са постъпили и формирани 3 административни каузи по тъжби против Решение № 410/19.06.2020г. на Министерския съвет на Република България за отчуждаване на имоти-частна благосъстоятелност за държавна потребност за създаване на обект „ Модернизация на сектор от път I-1 (E79) „ Видин-Ботевград “ на териториите на общините Видин и Грамада.
По 2 от тях Съдът е постановил решения.
Жалбата на оспорващите размерите на избраните им компенсации за отчуждените парцели и/или елементи от тях, касаещи землището на град Дунавци, област Видин, е отхвърлена.
Изменено е Решение № 410/19.06.2020г. на Министерския съвет на Република България, като Съдът е нараснал размера на паричното обезщетение за отчуждените парцели в землището на село Синаговци, област Видин.
Жалба подадена от комерсиално сдружение против Решение № 410/19.06.2020г. на Министерския съвет на Република България, в частта по отношение на избраното им обезщетение за отчуждени имоти/части от парцели находящи се в землището на гр.Дунавци, село Синаговци и селоТърняне е планувана за 23 септември от 14 часа.
Има и 3 формирани каузи по постъпили тъжби против Решение № 540/31.07.2020г. на Министерския съвет на Република България за отчуждаване на парцели - частна благосъстоятелност, за държавна потребност за създаване на обект „ Модернизация на сектор от път I-1 (E-79) „ Видин-Ботевград “ на територията на общините Макреш, Димово, Ружинци, област Видин, които следва да бъдат прегледани, след осъществяване на напътствията дадени на страните от съда.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР