За периода от 18 до 24 декември екипите на "Пътна

...
За периода от 18 до 24 декември екипите на "Пътна
Коментари Харесай

КАТ: 18 000 пътни нарушения за отрицателно време

За интервала от 18 до 24 декември екипите на "Пътна полиция " са открили 18 081 нарушавания на пътя. От тях случаите на приложимост на алкохол са били 286, като в 137 от тях тестът на водачите е посочила над 1,2 промила. Засечени да карат след приложимост на наркотични субстанции и техните аналози са 50 души. Актовете и фишовете, формирани за всички установени нарушавания, са 16 143 - сочи статистиката на отдел „ Пътна полиция “ в Групово дело „ Национална полиция “.

Дерегистрираните през интервала моторни транспортни средства са 425: за ръководство от недееспособен лидер – 281; за шофиране след приложимост на алкохол – 124; за ръководство под влияние на наркотични субстанции - 20. „ Очевидно мярката, която беше заложена в закона за дерегистриране на коли, ръководени от неправоспособни водачи или от притежатели, ръководещи под въздействието на алкохол или наркотични субстанции, дава резултат. В началото на годината, когато тя влезе в действие, броят на дерегистрираните коли за седмица беше двойно по-голям “, разяснява основен контрольор Росен Рапчев, шеф на бранш „ Контрол на пътното придвижване и правоприлагане “ в отдел „ Пътна полиция “, ГДНП.

По време на коледните празници – от 22 до 27 декември - са открити и осъдени 230 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол. За същия интервал са издадени 4484 електронни фиша. Настъпилите тежки пътнотранспортни катастрофи са 101, при девет от тях са починали 17 души - пасажери и водачи. В множеството от случаите аргументите за пораждане на случаите са по виновност на водачите – каране с превишена и несъобразена с пътните условия скорост, нахлуване в лентата за насрещно придвижване и приложимост на алкохол.

"Пътна полиция " още веднъж припомня на водачите, които ще карат след празниците, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да преценяват скоростта с изискванията на пътя през зимния сезон. В никакъв случай да не сядат зад кормилото след приложимост на алкохол или наркотични субстанции. Нека всички поемат на път добре екипирани и наложително отпочинали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР