За периода от 18.30 до 19.45 часа тази вечер в

...
За периода от 18.30 до 19.45 часа тази вечер в
Коментари Харесай

МВР и Столична община с извънредни подробности за пороя, удавил София

За интервала от 18.30 до 19.45 часа довечера в Националния действен щаб са постъпили над 172 сигнала в София за наводнени улици, изби и приземни етажи, подлези, заведения за хранене, детски градини и други здания. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Над София е ужасно! Пороен дъжд, съпроводен със светкавици и гръмотевици удари столицата (СНИМКИ)

Най-силно наранени са хотел Шипка, метростанция " Витоша ", църквата в подлеза на хотел " Балкан ", подлези - Централна гара, Спортното министерство, гаража на Столична дирекция на вътрешните работи, 184 ЦДГ в Лозенец, Лъвов мост, Банка ДСК на Княз Александър І, Театър 199, заведения и заведения за хранене на приземните етажи, над 10 подлеза, болница " София мед ", ЦСМП - София (Сточна гара), Министерство на туризма, Информационен център на Министерството на защитата.

Гръмотевична стихия паникьоса софиянци! Положението е апокалиптично! Такова знамение от дълго време не е имало, Българска национална телевизия спря излъчването на Световното (СНИМКИ/ВИДЕО)

По сигналите работят всички екипи на Столичната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. „ Във връзка с проливния дъжд в София всички екипи на дирекция „ Аварийна помощ и превенция” на Столична община са на терен и реагират на сигнали. Получени са над 100 сигнала, които се насочват към разнообразни екипи “, оповестиха пък от пресцентъра на Общината.

Столицата е под вода след мощната гръмотевична стихия и проливен дъжд! Шахта мазета посред града, мол бе в спешно състояние (СНИМКИ/ВИДЕО)

Работят екипи на Столичен инспекторат, кметовете на региони също имат задача да наблюдават на ситуацията в съответните региони. Екипите работят по сигнали за завиряване в сектор на бул. ”Вардар”. Поради дъжда краткотрайно е затруднено придвижването на трамваите по ул. ”Козлодуй” и на рейсовете по ул. ”Константин Стоилов”.

Воден апокалипсис сковава София: Молове, метростанции и подлези протекоха, а на бул. " Патриарх Евтимий " е нещо невиждано! Зрелищни ВИДЕА и СНИМКИ

С цел прекъсване на притока на дъждовна вода краткотрайно са затворени два вестибюла към входовете на подлеза на НДК към метрото и на станция „ Витоша”.

Ексклузивно в БЛИЦ! Ужас на Околовръстното шосе в София, коли потъват... (СНИМКИ)

Извършва се наблюдаване на речните корита, все още равнищата са нараснали, само че е обезпечена проводимост на реките. В града няма преливане на равнището на реки отвън коритата. Язовирите, общинска благосъстоятелност, се изпускат следено. И трите язовира - Суходол, Мърчаево и Мрамор се следят и са под равнище преливен борд. Водостоците на Околовръстен път организират водите от Витоша.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР