За периода 24-30 септември общият брой на заразените с COVID-19

...
За периода 24-30 септември общият брой на заразените с COVID-19
Коментари Харесай

Брифингите се завърнаха в ефир: 1550 нови случая на COVID за последната седмица

За интервала 24-30 септември общият брой на инфектираните с COVID-19 се е нараснал с 1550 души, а излекуваните са 767. За този интервал 111 души са били приети в болница, от тях 14 души са настанени в Интензивни отделения.

Това разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на брифинга на Националния действен щаб. На 25 септември министър-председателят разпореди да се възобнови практиката за даване един път седмично на настояща информация за епидемиологичната обстановка у нас с оглед и на започващите сезонни грипни и вирусни инфекции.

Според данните на Националната осведомителна система за последното денонощие има 286 нови случаи на позитивни проби за ковид от 4934 теста, заяви при започване на срещата здравният министър проф Костадин Ангелов.

20 833 са общо записаните случаи у нас досега. 837 души са в болница, 44 са в интензивните отделения. Под карантина са сложени 7767 души.

Най-големият проблем пред страната ни остава незадоволителният брой медицински личен състав, тяхната отмалялост и фактът, че всекидневно нараства делът на инфектираните експерти, означи още министърът на опазването на здравето.

В международен мащаб заболелите към този момент са над 33 млн. съгласно института " Джонс Хопкинс ", а смъртните случаи към този момент надвишават 1 млн. души.

По отношение на образователната година интервала от 24 до 30 септември в детски градини инфектираните са 12, при учениците са 117, при учителите в детски градини са 14, учителите в учебни заведения са 72, непедагогическия личен състав в детски градини са 49, а непедагогическия личен състав в учебните заведения е 20.

Заболеваемостта в учебните заведения и детските градини у нас е като междинната за цялата страна на останалото население. Затова и няма особена паника, уточни министър Ангелов.

В Европейски Съюз сме на 25-то място по заболеваемост и на 8-о по смъртност, съобщи доцент Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор. С най-висока заболеваемост е Малта, следвана от Испания, Чехия и други На Балканите с най-вече регистрирани позитивни случаи е Черна гора, следвана от Босна и Херцеговина и Репубика Северна Македония.

В момента обстановката в армейските структури е овладяна, рапортува ген. Венцислав Мутафчийски. Той употребява срещата да подсети, че маските би трябвало да се носят вярно, както и са наложителни в затворени пространства.

Здравната ни система е постоянна, съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов. Важно е да изградим привички - носене на маски на закрити пространства, да съблюдаваме рационална хигиена и стерилизация, правила за обществена отдалеченост. Ние като институции ще следим за съблюдаване на тези правила, а там, където те не се съблюдават, ще постановяваме съответните наказания.

Очаквайте детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР