За периода 2007-2014 година със средства на Програмата за развитие

...
За периода 2007-2014 година със средства на Програмата за развитие
Коментари Харесай

Порожанов: 746 къщи за гости ще бъдат проверени

За интервала 2007-2014 година със средства на Програмата за развиване на селските региони са издигнати 746 къщи за посетители. Това регистрира земеделският министър Румен Порожанов след съвещание на кабинета, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Темата стана изключително настояща през последните седмици, откакто стана ясно, че в Сандански къща за посетители не се употребява по предопределение. До момента Фонд „ Земеделие “ е направил инспекция на 18% от къщите, формирани са актове и са предявени за възобновяване на средства в размер на 10млн. лв.. За 32 от направените обекти е подредено притежателите да възстановят цялостния размер на отпуснатата сума, заяви Порожанов.

Всеки обект за създаване се финансира до 200 000 евро, като междинното финансиране е до 135 000 евро. Това съобщи аграрни

„ Основен проблем е потреблението на къщите по предопределение, което постанова да се направи цялостна всеобща инспекция “, счита министърът.

Вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че от предходната седмица Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи, Прокуратурата и Фонд „ Земеделие “ ревизират всички къщи, дали са плащани съответните налози в общините, дали са вписвани в полицейските ръководства настанените лица. При потребност ще бъдат направени инспекции и на изпълнителите и строителите на къщите за посетители. „ Целта е да забележим дали има потребление на евросредства не по предопределение “, сподели още Маринов.

Скандалът с къщите за посетители няма да докара до загуба до европейско финансиране, твърди Порожанов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР