За пътя на копринката сме говорили още от предния парламент.

...
За пътя на копринката сме говорили още от предния парламент.
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Изнудвани от пътя на копринката фирми са се свързвали с ДБ

" За пътя на копринката сме говорили още от предния парламент. С нас са се свързвали компании, които под една или друга форма са били изнудвани от " пътя на копринката ". Тези сигнали са стигали до президентството по време на служебните кабинети на Румен Радев, само че няма реакция от президента. ", съобщи Мирчев по.

Той категорично посочи, че става дума единствено за един консултант на президента, чието име стои на уеб страницата на президентството, и че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов още през 2021 година е обявил името на този човек.

" Дали президентът, като ги е получил тези сигнали, ги е изпратил в прокуратурата, и в случай че не, значи той е бил в течение какво се случва ", попита депутатът. " Каква е връзката на Пътя на Копринката с новия политически план на президента и дали този консултант не е прекомерно безценен и значим на президента, че той по този начин свенливо мълчи? ", продължи с въпросите депутатът от Демократична България.

Мирчев сподели още, че мутренските времена в никакъв случай не са си тръгвали, като коментар на убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. И подсети за многото публични поръчки, концесии на паркинги и прочие в последните години.

" Досега всякакви незаконни детайли знаеха на кого да звънят, обаждат се на брокер, знаят на кого да си платят. С конституционната промяна последователно ще решим казуса, тъй като някой като Красьо Черничкия, Пепи Еврото и прочие, привикнали " да работят " с прокуратура и правосъдна система ", просто към този момент няма да могат.

Мирчев отбрани и нуждата от приемането на законопроекта на ПП-ДБ за замразяването на съветските активи.

Според народния представител през годините до момента България е подарявала на Русия доста парцели, а съветските парцели у нас са повече от тези на Съединени американски щати, Китай и Англия, взети дружно. По думите му, доста от тези парцели са без документи, а Санаторно-оздравителният комплекс " Камчия " е трябвало да бъде върнат още през 2014 година, след първите наказания против нахлуването на Русия в Крим.

Случаят със СОК " Камчия ", съгласно него е комплициран, тъй като той е благосъстоятелност на Московската община, а тя не е глобено лице. Мирчев обаче изрично изключва национализация и разгласи, че ще се употребява еластичен метод, при който да се замразят активите на всички глобени.

" Най-вероятно активите им ще бъдат замразени и пуснати на търг. Законопроектът е показан в парламентарната група, прецизира се в Министерския съвет, не чакам опозиция от сътрудниците в ръководството ", сподели Мирчев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР