За пътния инцидент, в който е участвал бащата на президента

...
За пътния инцидент, в който е участвал бащата на президента
Коментари Харесай

Цацаров разпореди: Проверка на катастрофата с бащата на Радев


За пътния случай, в който е взел участие бащата на президента Румен Радев, не е докладвана каквато и да е информация в прокуратурата в Харманли, изясни представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя добави, че основният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил на Окръжна прокуратура-Хасково незабавна инспекция по случая.

По-рано от изявления в медиите стана ясно, че бащата на президента е взел участие в злополука с триколка на мъж с увреждания на кръгово кръстовище в Харманли. Пострадалият е откаран в болница.

Румяна Арнаудова добави, че инспекцията по случая ще се извърши от прокурор от Окръжната прокуратура в Хасково и ще бъде в две посоки.

"От една страна ще се откри дали е на разположение закононарушение по превоза, дали в следствие от нарушение на правила за придвижване по пътищата е породено пътнотранспортно произшествие, при което е породена междинна или тежка телесна щета, тъй като единствено в тези случаи е на разположение закононарушение от общ темперамент ", посочи тя пред "Фокус ".

Тя изясни, че потърпевшият ще бъде неотложно прегледан, с цел да се откри типа и характера на телесната щета.

"Второ направление ще има тази инспекция, която ще се реализира от прокурор, и тя ще бъде дали е на разположение осъществено закононарушение по работа от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Ще се дефинира това до какъв брой и при какви условия са изпълнили служебните си отговорности по констатиране на пътнотранспортно произшествие, определяне на избрана виновност и съблюдаване на законовите условия за санкциониране на отговорен лидер ", изясни Аранаудова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР