За първото полугодие на 2021 г. екипите на отдела за

...
За първото полугодие на 2021 г. екипите на отдела за
Коментари Харесай

50 000 проверки за кражби на ток проведе ЧЕЗ Разпределение през първото полугодие на 2021 г.

За първото полугодие на 2021 година екипите на отдела за битка с кражбите на ток на ЧЕЗ Разпределение са направили близо 50 000 инспекции както по сигнали, по този начин и в зони с нараснал разход на електрическа енергия. Акции против противозаконни присъединения към електроразпределителната мрежа и операция на електромери към този момент се организират и във вечерните часове, и през почивните дни.  

Рекордьори в противозаконната консумация на електрическа енергия са областите Монтана и Враца, като най-вече обири са открити в регионите на Лом, Бяла Слатина и Козлодуй. При констатиране на нерегламентирано ползване сдружението има право да дотаксува електрическа енергия за три месеца обратно, макар че постоянно кражбите са продължавали по-дълго време. Така за първата половина на годината откраднатата и дотаксувана електрическа енергия възлиза на 13 635 MWh, почти равна на цялото ползване за месец юни на гр. Враца и близките села.  

Сред последните по-мащабни закононарушения е откритата  през юли дръзка кражба на ток в село Любовище, общ. Сандански. Незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа е употребявано за зареждане на апаратура за развъждане на марихуана. Екип на ЧЕЗ Разпределение е открил намеса върху балансовия електромер, посредством който се регистрира потреблението на електрическа енергия на целия регион. След като работата на средството за надзор е възобновена в нормалния си режим, са открити и съществени загуби на електрическа енергия, проследени до посочения обект. Нагла кражба на ток е открита през миналата седмица и в казиното в Драгоман. Присъединяването му към трафопост, друг от трафопоста, към който е законно-присъединено, не остана прикрито от екипа на ЧЕЗ.  

Все по-голямата досетливост на нарушителите и техническите средства, които употребяват, не попречват установяването на операциите. Няма механизми за кражба на ток, които да не могат да бъдат разкрити посредством все по-бързо разрастващите се технологии и оборудването, с които сдружението работи. Освен на частни обекти, ЧЕЗ Разпределение прави регулярни инспекции със специфична инсталация на балансовите електромери, които служат за следене на потреблението на цели региони и разкриване на загубите на електрическа енергия. Отделът за битка с кражбите на електрическа енергия продължава инспекциите за противозаконна консумация на ток, в това число вечерно време и през почивните дни. 

Още от ИКОНОМИКА:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР