За първия час на предаването Пряка линия, в което руският

...
За първия час на предаването Пряка линия, в което руският
Коментари Харесай

Пряка линия: Путин обеща подобряване на жизнения стандарт на руснаците

За първия час на предаването Пряка линия, в което съветският президент Владимир Путин дава отговор на въпроси на жители, той съумя да даде отговор на 12 въпроса, съобщи ТАСС. Те бяха главно свързани с вътрешни проблеми, като национални планове, заплати, дефицит на медицински служащи в районите, събирането на отпадъците, екологията и ипотеките за многодетните фамилии.

Изправен пред възходящо неодобрение, Путин даде обещание да усъвършенства виталния стандарт на руснаците, отбелязва Франс прес.

Прекалено ниски заплати, увеличение на цените и на цената на комуналните услуги, разнородни разлики сред районите - тези тематики, наранени в първите въпроси, адресирани до президента, отразяваха компликациите, които изпитва популацията.

Това е 17-ата Пряка линия, проведена, откогато Путин пристигна на власт преди 18 години. Обикновено отговорите на въпросите не престават сред 4 и 5 часа. Тази година Пряката линия е проведена в миг, в който известността на Путин е сензитивно намаляла и недоволството и безпокойството на популацията е повишено, откогато той разгласи преди година непопулярни ограничения, като повдигането на пенсионната възраст и увеличението на Данък добавена стойност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Путин призна, че има краткотрайни компликации, свързани с тези ограничения, само че увери, че те стартират да дават своите плодове и да са от изгода за икономическата обстановка. Той незабавно даде обещание " увеличение на равнището на живот и на равнището на приходите " на популацията, което понижава непрекъснато от няколко години. Путин увери, че желае да реши наложителните проблеми като положението на системата на опазването на здравето или казуса с отпадъците.

Кардинални промени в отношението на Запада към Русия няма да има, даже в случай че Москва направи отстъпки и се съгласи да извърши всички претенции на съперниците, съобщи още Путин, представен от ТАСС.

Дори в случай че изцяло отстъпим от себе си и пренебрегнем своите фундаментални национални ползи, ще има ли промени? Може би, някакви външни сигнали ще има, само че нищо няма да се промени съществено, сподели президентът.

Путин призна, че глобите на Съединени американски щати и Европейския съюз от 2014 година насам са коствали на Русия към 50 милиарда $, само че акцентира, че за страните от Европейски Съюз вредите от рестрикциите са още по-големи - 240 милиарда $

Държавният глава съобщи, че глобите даже са насърчили Русия да стартира лично произвеждане на корабни мотори и други основни промишлени артикули и да развива селскостопанския си бранш, показва Асошиейтед прес. Той сподели, че предходната година износът на селскостопанска продукция е достигнал 25 милиарда $ и ще продължи да се усилва.

Обемът на съветската стратегия за заменяне на вноса поради рестрикциите на Запада се равнява на 667 милиарда рубли, добави Путин.

Руският президент дефинира западните наказания като опит за въздържане на възходящата мощност на Русия и означи, че американските наказания против Китай имат същата цел.

Над 1,5 милиона въпроси и обръщения има отправени тази година към Путин, добавя ТАСС. Повечето от тях са отправени по телефона. Останалите са заложени посредством известия, посредством мобилно приложение, посредством специфичната форма в уеб страницата на програмата и посредством обществените мрежи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР