За първите три дни от кампанията за предаване на нерегистрирани

...
За първите три дни от кампанията за предаване на нерегистрирани
Коментари Харесай

Сърбите върнаха шест хил. ствола оръжие за три дни

За първите три дни от акцията за предаване на нерегистрирани оръжия и муниции в Сърбия са предадени 5937 оръжия, заяви сръбската телевизия РТС като се базира на Министерството на вътрешните работи.

От 8 май насам са предадени и 290 572 патрони от друг диаметър, както и 468 минно-взривни устройства.

Кампанията по връщане на огнестрелно оръжие ще продължи един месец и беше подета, откакто съвсем 20 души, половината, от които деца изгубиха живота си при два случая на всеобща пукотевица - в белградско учебно заведение и в село в покрайнините на столицата предходната седмица.

Полицията пресмята, че към половин милион души в Сърбия имат законно оръжие, отбелязва РТС.

Веднага след случаите президентът Александър Вучич разгласи акция по връщане на нерегистрирано оръжие без правни последици за притежателите.

 Вучич предложи Вучич предложи " практическо разоръжаване " на Сърбия след всеобщите стрелби

Миналата седмица тринадесетгодишно момче донесе в учебно заведение в центъра на Белград два револвера на татко си и коктейли " Молотов " и умъртви осем възпитаници и охранител. Други шест възпитаници и един преподавател бяха ранени. Ден по-късно 21-годишен мъж стреля в три села край град Младеновац, на към 40 км южно от Белград, като умъртви осем души и рани 14. И двамата причинители са арестувани.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР