За първите седем месеца на текущата година се наблюдава ръст

...
За първите седем месеца на текущата година се наблюдава ръст
Коментари Харесай

Морските ни летища с нов рекорд

За първите седем месеца на настоящата година се следи растеж от 12.5% на пасажерите минали през летище „ Бургас ” и 26.4% на тези, минали през летището във Варна. За интервала 1 януари-30 юли през летището в Бургас са минали 1 795 307 пасажери. За морската столица този брой е 1 270 098, оповестява концесионерът Fraport, представен от „ Флагман ”. Рекордният брой пасажери минали през летището в Бургас е бил 10 август, когато са били обслужени 40 932-ма (кацащи и излитащи) пасажери. Във Варна той е бил 17 август - с 20 438.

2018-а ще е година и на нови върхове за двата аеропорта. За първи път бургаското летище ще обслужи над 3 милиона пасажери. Границата се чака да бъде премината в средата на септември.

В края на другия месец пък Варна ще посрещне 2-милионния си пасажер за 2018 година, което отново ще е върхово достижение.

Северният аеропорт наваксва изоставането си от Бургас с помощта на полетите отвън летния сезон и на новите постоянни линии на нискотарифна компания, които бяха открити през последните две години.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР