За първите седем месеца на годината през летище София са

...
За първите седем месеца на годината през летище София са
Коментари Харесай

Летище "София" отчете рекорден ръст на превозените пътници

За първите седем месеца на годината през летище " София " са минали 3 747 596 пасажери, което е рекордно нарастване от 42 % по отношение на същия интервал на предходната година, оповестяват от компанията.

Само през юли обслужените пасажери са над 611 хиляди През Терминал 2 са минали 65% от пасажерите, а през Терминал 1 – останалите 35%.

От есента на предходната година броят на маршрутите, по които летят самолетни компании от София, се усили доста, което сигурно е асъдействало за тези резултати.

С 33% е повишен броят на пътуващите по постоянни интернационалните линии, а тези по вътрешни – са се нараснали с 57%, поради интензивния летен сезон. И през юли чартърите бележат растеж от 12%, по отношение на същия интервал на предходната година, сочат данните на летището.

Общо 5 219 самолета са били обслужени на летището в София през юли, което е с близо 10% повече от миналата година. Увеличението се дължи най-вече на полетите по интернационалните постоянни линии.

Обработените товари през юли са общо 1771 тона товарни и пощенски колета, от които 58% са превозени с товарни самолети, а останалите - с пътнически. Не се показва съпоставяне на данните с предишни интервали.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР