За първите пет месеца на тази година у нас са

...
За първите пет месеца на тази година у нас са
Коментари Харесай

Идея Полицаите да издават фишове и глоби с таблет директно на пътя

За първите пет месеца на тази година у нас са станали 2426 тежки произшествия със 190 починали и 3126 ранени

Полицаите да връчват наказателни постановления, разпечатани с таблет, непосредствено на пътя. Това планува нов законопроект, целящ да ограничи броят на злополуките и жертвите. Идеята е с тази смяна да се заобикаля ангажирането на полицейски запас в издирването на нарушителите, изясни във Варна началникът на " Пътна полиция " комисар Бойко Рановски, представен от Дарик. " Знаете, че не всички живеят на адресите, които са показали. Намирането им е доста мъчно. Затова връчването на пътя е методът, по който ние желаеме да решим този проблем. Министерство на вътрешните работи няма проблем със събираемостта на санкциите. Основният проблем е с връчването на постановленията, с цел да могат те да влязат в действие ”, добави той.
За първите пет месеца на тази година у нас са станали 2426 тежки произшествия със 190 починали и 3126 ранени. В съпоставяне със същия интервал на 2017 година пътните катастрофи са с 84 повече, починалите са с 35 по-малко, а ранените – с 235 повече.
" За да се ограничи броят на злополуките и жертвите им, се готвят промени в Закона за придвижване по пътищата ", разясни зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов. По негови думи, измененията на в този момент настоящото законодателство целят по-голяма непоклатимост на нормативната уредба, както и по-ясно разграничение на отговорностите.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР