За първите десет месеца на настоящата година, държавата е сертифицирала

...
За първите десет месеца на настоящата година, държавата е сертифицирала
Коментари Харесай

Инвестиции разкриват над 2 500 нови работни места

За първите 10 месеца на актуалната година, страната е сертифицирала 26 плана, които ще разкрият 2 521 нови работни места. Общият размер на плануваните вложения възлиза на 1.184 милиарда лв.. Това уточни министърът на стопанската система Даниела Везиева по време на връчването на два документа по реда на Закона за поощряване на вложенията, предава пресцентърът на икономическото ведомство.

На днешното събитие бе връчен документ за инвестиция клас А на компания „ Палфингер продукционстехник България “ ЕООД за капиталовия план „ Създаване на център за споделени услуги Палфингер “, гр. София. Проектът е на стойност 4 432 000 лева и ще разкрие 200 нови работни места.

Сертификат за инвестиция клас Б получи компания „ САРК България “ АД за капиталовия план „ Производство на медни жици “, гр. Шумен. Размерът на инвестицията възлиза на 6 500 000 лева В интервала на реализиране на капиталовия план и като резултат от него ще бъдат разкрити 15 нови работни места.

В умозаключение тя благодари на вложителите, че уголемяват своето произвеждане в България и имат доверие на капиталовия климат, тъй като екипът на Министерството на стопанската система в последните няколко месеца работи в посока създаване на нов имидж за страната ни като място с транспарантна и чиста капиталова среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР