За първите 9 месеца на годината (януари - септември 2023

...
За първите 9 месеца на годината (януари - септември 2023
Коментари Харесай

Сред водещите 5 експортни стоки на САЩ вече не са микрочиповете и телефоните

За първите 9 месеца на годината (януари - септември 2023 г.) главната експортна стока на Съединени американски щати е петролът, за първи път от най-малко 2009 година насам. От износа на нефт Съединени американски щати за получили за интервала 86 милиарда $,съобщи РИА Новости, въз основата на личен разбор на данни от статистическата работа на Съединени американски щати.

От 2009 година до 2021 година, първото място при износа на Съединени американски щати във финансово изражение си поделят петролни артикули и самолети, само че през 2022 година петролът измести самолетите, а тази година - петролните артикули. Причината е мощното понижение на износа на петролните артикули (основно бензин и дизел) в парично изражение - с 19%.
 Петролният колос Exxon възнамерява рандеман на литий в Съединени американски щати
Петролният колос Exxon възнамерява рандеман на литий в Съединени американски щати

Нова технология за рандеман

Сега приходите на страната от експорт на самолети остават на трето място, а природният газ заема четвърто място, като влиза в челната петица през 2021 година Автомобилите затварят първите 5 категории артикули, изнасяни в чужбина от Съединени американски щати.

До 2021 година водещите експортни артикули на Съединени американски щати включваха: медикаменти, телефони, микрочипове и аварийни елементи за коли.

По-рано беше обявено, че през септември Съединените щати актуализираха историческия връх за рандеман на нефт в една страна. За месеца индикаторът доближи 13,24 милиона барела на денонощие. Това достижение стана една от аргументите за понижението на цените на петрола през последните месеци, което не можа да бъде предотвратено от новите ограничавания на добива, оповестени от ОПЕК+.
 Икономиката на Съединени американски щати пораства с 5,2% - повече от предстоящото
Икономиката на Съединени американски щати пораства с 5,2% - повече от предстоящото

Това е оптималният ритъм на нарастване от октомври -декември 2021 година

От февруари 2022 година до момента Съединени американски щати са доставили на Европейския съюз полутечен природен газ на обща стойност съвсем 66,7 милиарда евро, до момента в който без въздействието на антируските наказания, американските компании щяха да получат с 52,2 милиарда евро по-малко, пресметна РИА Новости на основата на данни на Евростат.

А за 20-те месеца от февруари 2022 година до септември 2023 година, по данни на Евростат, Европейският съюз е закупил към 61 милиарда куб. м газ от американски компании за общо 66,7 милиарда евро - или приблизително по 3,1 милиарда куб. м за 3,3 милиарда евро на месец.

Сравнено с година преди началото на съветското навлизане в Украйна, Съединени американски щати са доставяли приблизително на месец по 1,25 милиарда кубически метра газ на Европа, на стойност 725 милиона евро.
 Цените на жилищата в Съединени американски щати удариха връх - регистрираха растеж за 8-ми следващ месец
Цените на жилищата в Съединени американски щати удариха връх - регистрираха растеж за 8-ми следващ месец

На годишна база цените се повишиха с 3,9% през септември
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР