За първи случай на домашно , заразено с британския вариант

...
За първи случай на домашно , заразено с британския вариант
Коментари Харесай

Куче се зарази с британския вариант на коронавируса

За първи случай на домашно, инфектирано с английския вид на ковид, оповестиха откриватели от Университета Комплутенсе в Мадрид. Вирусът е открит в 14-годишен пудел, който няма забележими признаци, предава БНР.
Констатацията е направена от екип, управителен от професор Хосе Мануел Санчес от Центъра за ветеринарно здравно наблюдаване на Университета, който от месеци учи разпространяването на вируса при домашни любимци. Проектът е сбъднат в съдействие с университетите в Кастилия-Ла Манча и Кордоба и се финансира от здравния институт Карлос III.
 Няколко любопитни обстоятелството за кучетата, които ще ви изумят Няколко любопитни обстоятелството за кучетата, които ще ви изумят
Нали се сещате за тази симпатична кучешка поза щръкнал търбух нагоре? Е, в случай че го видите, чувствайте се поласкани – това значи, че к...
Основният извод е, че домашните любимци се заразяват с ковид рядко и то най-много от притежателите си. В случая с пудела е изработен PCR тест с проба през носа и са открити 12 генетични разновидности, 9 от които са присъщи за английския вид на вируса. Учените смятат проучването за жизненоважно, поради бързото разпространяване на новите варианти. Според тях и след края на пандемията би трябвало да продължи дейното наблюдаване на COVID-19, с цел да се реагира в точния момент на вероятни разновидности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР