За първи път за номерата на партиите и коалициите, регистрирани

...
За първи път за номерата на партиите и коалициите, регистрирани
Коментари Харесай

Жребий в ЦИК: Теглят онлайн номерата на партиите

За първи път за номерата на партиите и обединенията, регистрирани за присъединяване в парламентарните избори на 4 април в бюлетината, ще се тегли онлайн. Освен членовете на ЦИК, които вземат участие в жребия, право да участват имат по един представител на партия и по двама на коалиция.
Причината за решението на ЦИК е пандемичната конюнктура, а всекидневно на тегленето на жребия се събират към стотина души - представители на партии и обединения, както и медии. Жребият ще се организира на 2 март и ще се излъчва в уеб страницата на ЦИК и по Българска национална телевизия. Според разпоредбите избраният от жребия номер е идентичен за дадената партия за листите ѝ за цялата страна и за гласуването в чужбина.
 ЦИК: Избирателите с изтекли персонални документи след 13 март 2020 година ще могат да гласоподават ЦИК: Избирателите с изтекли персонални документи след 13 март 2020 година ще могат да гласоподават
Избирателите, при които срокът на годност на персоналните документи за идентичност е изминал или изтича в интервала след 13 март 2020 година...
Номерата на самостоятелните претенденти за депутати са след тези на партиите и обединенията и се дефинират съгласно реда на постъпване на документите на съответния претендент в РИК. Ако партия или коалиция не е записала кандидатска листа в някой многомандатен избирателен регион, в бюлетината за гласоподаване там не се изписва нейният номер и не се оставя празен ред.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР