За първи път виждаме терорист да използва уроците на историята.

...
За първи път виждаме терорист да използва уроците на историята.
Коментари Харесай

Журналист: Терористът от Крайстчърч уязви Ердоган

За първи път виждаме терорист да употребява уроците на историята. Нападателят наподобява много образован с надписите по пълнителите на оръжията и познанията си за историята на Балканите. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ журналистът Стефан Солаков във връзка нападенията в две джамии в новозеландския град Крайстчърч, при които починаха 50 души.

Пропагандата на Ердоган не е напълно безпочвена, тъй като той се усеща уязвен поради претенциите си да бъде водач на целия район към Турция, сподели Солаков в коментар на речта на турския президент, в която той дефинира всеобщата пукотевица като част от по-голяма офанзива против Турция и заплаши да изпрати назад "в ковчези " тези, които се опитат да вземат на прицел страната му.

Ердоган надали може повече да се радикализира поради отхвърли на Европейският съюз да одобри Турция. В момента всичко, което се случва, е в интерес на Турция, тъй като тя употребява всяка опция за агитация, само че взема парите, които и се дават за бежанските лагери, уточни журналистът.

По думите му поддържането на положителни връзки с Турция е потребно за България. Лошото е, че забравяме за реципрочността, както и че Турция нарушава редица правила, присъщи за Европейския съюз, като нарушаването на правата на публицистите, и някак си заставаме контражур с Европейския съюз единствено поради добросъседките връзки с Анкара.

Според Солаков България е заела тодорживковска позиция на снишаване във връзка разрива сред партията на унгарския министър председател Виктор Орбан и Европейската национална партия, което, по думите, не е добър ход.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР