За първи път варненския зоопарк показва бенгалски тигри и леопарди.Новите

...
За първи път варненския зоопарк показва бенгалски тигри и леопарди.Новите
Коментари Харесай

Голям интерес към новите тигри във варненския зоопарк

За първи път варненския зоопарк демонстрира бенгалски тигри и леопарди.Новите жители на атракциона дойдоха в края на септември от Словакия, а през днешния ден за първи път трите бенгалски тигъра бяха показани пред посетителите.

Мъжкият тигър се споделя Сириус и тежи към 270 кг. С по-скромни размери са двете женски - Айда и Бела. Големите котки ядат по 6-7 кг месо дневно – конско или пилешко. В седмицата имат по два " гладни дни ", защото в природата не постоянно съумяват да уловят плячка и не се хранят всекидневно, изясни зооинженерът Георги Тодоров.

 Бенгалски тигър у нас може да се види единствено на още едно място - в софийския зоопарк. Черен леопард пък няма на никое място, съобщи шефът на варненския зоопарк Иванка Стоянова.

Двата леопарда, единият от които черен, няма да бъдат показвани, до момента в който не завърши ремонтът на клетката им. Модернизацията на обитанията на приблизително огромните котки и вълците ще продължи близо 6 месеца. Като отплата всяка седмица от зоопарка ще разгласяват в обществените мрежиснимки на двойката леопарди и информация за тях.

 Новопристигналите животни са предоставени посредством безплатен размножителен заем, без да има ограничаване за престоя им. Евентуално тяхно потомство също принадлежи на притежателя - разплодник заживотни в Словакия.

Има голям интерес към новите питомци на зоопарка. Само за тези 10 дни от идването на огромните котки през атракциона са минали 5 500 души, разкри Стоянова.

160 хиляди души пък са посетили варненския зоопарк за първите 9 месеца на тази година. Това е връх за последните 10 години, регистрираха от управата.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР