За първи път в своята история столичният Унион Берлин ще

...
За първи път в своята история столичният Унион Берлин ще
Коментари Харесай

Железните от Унион с историческа промоция в Бундеслигата

За първи път в своята история столичният Унион Берлин ще бъде част от Бундеслигата! Футболистите на Урс Фишер увековечиха имената си измежду почитателите на „ железните” след 0:0 в реванша против Щутгарт в плейофа за изпадане от немския хайлайф. След 2:2 в първата среща вкъщи Унион стори нужното и изпрати своя конкурент във Втора Бундеслига.

От своето основаване през 1966 година до момента Унион в никакъв случай не е бил част от Бундеслигата. Все отново той се причислява към настоящата конструкция на немския футбол чак след обединяването на града и страната през 1990 година.

„ Стадионът на остарялото лесничейство” стана място на невиждана наслада, като след последния съдийски сигнал почитателите до един нахлуха долу на терена. „ Железните” имаха потребност и лека доза шанс, откакто попадение на Щутгарт в самото начало на срещата беше анулирано след използването на системата за видеоарбитраж.

„ Швабите” рано-рано в мача повярваха, че имат мотив за наслада. Това беше преди попадението на Денис Аого от директен свободен удур в 9-ата минута да бъде анулирано поради засада след преразглеждане с ВАР. Защитникът по гръмък метод порази защитавания от вратаря Рафал Гикиевич ъгъл. Проблемът пристигна от това, че в мига на удара нападателят Николас Гонсалес се намираше в позиция на засада и пречеше на видимостта на вратаря.

В 12-ата минута Щутгарт изтърва златен късмет да открие, когато Анастасиос Донис засече центриране около задачата. В 29-ата гръцкият нападател направи още един огромен пропуск, когато получи късмет за добавка с глава и видя метода, по който Гикиевич отразява.

Последната минута на първата част докара до още една заплаха за гостите. Стивън Цубер нанесе доста мощен шут от отдалеченост, който полетя заплашително към вратата и Гикиевич още един път беше предназначен да се намесва.

След паузата Унион Берлин доста усъвършенства разиграванията си, с което ситуациите започнаха да се редят пред вратата на Рон-Роберт Цийлер. В 65-ата минута Сюлейман Абдулахи нанесе доста добър изстрел от границата на наказателното поле, който раздруса съществено левия дирек.

Две минути по-късно нападателят на столичани беше изтърван да получи топката зад тила на защитата, като се подхлъзна в мига преди да нанесе изстрел. Топката въпреки всичко мина около Цийлер, който можеше единствено да гледа по какъв начин тя среща лявата странична греда.

Воден от отчаянието, Щутгарт хвърли всичко в офанзива през финалните минути. В 90-ата Гикиевич трябваше да се намесва уверено след рисков изстрел с глава на Холгер Бадщубер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР