За първи път в своята история рали Дакар ще се

...
За първи път в своята история рали Дакар ще се
Коментари Харесай

За първи път в историята на рали Дакар: само една страна домакин

За първи път в своята история рали Дакар ще се организира единствено в една страна, откакто само Перу удостовери семейството си за 41-вото издание на рали рейда през 2019 година. Тази седмица стана ясно, че заради икономическата си рецесия Чили се е отказала да бъде част от най-трудното съревнование за човек и машина в последния миг. Еквадор също беше претендент за домакинство, само че уредниците не са стигнали до съглашение с нея. Боливия също е била в сметките, само че и тя се е отказала в последния миг, сходно на Чили.

Това значи, че Перу ще одобри всичките 10 спортни стадия, а стартът и финалът ще се състоят в еднакъв град – столицата Лима. В Перу ще бъде и почивният ден на състезателите. Рали Дакар 2018 стартира на 6 януари и приключва на 17 януари.
100% Peru. 100% Dakar.
DAKAR 2019

https://t.co/JH2E7Z9mVm#Dakar2019 pic.twitter.com/65JoAFYns2
— DAKAR RALLY (@dakar) May 18, 2018
" Ще подготвим по-технични и сложни стадии, защото поради географията на района не е допустимо да включим 400-километрови прави. 70% от маршрута ще бъде с дюни, което е неповторимо за историята на рали Дакар. В последните години не успявахме въобще да се доближим до сходен % ", разяснява рали шефът на Дакар Етиен Лавин. Той е уверен, че макар неналичието на страни, които да одобряват надпреварата, плажовете, дюните и пътищата на Перу ще задоволят усета на състезателите.

Лавин удостовери, че заместител на Марк Кома на позицията състезателен шеф към момента не е открит. Приоритет обаче не е това, а построяването на маршрута в Перу.

Новост на рали Дакар 2019 ще се следи и в разпоредбите. Оттогава в случай че кола или камион се е отдръпнал още през първата седмица, ще може да се върне във втората, само че екипите, които създадат това, ще имат лична класификация, която няма да повлияе на общото класиране. Допълнението не се отнася за мотори и АТВ-машини.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР