За първи път в своята дългогодишна история, McDonald`s открива ресторант

...
За първи път в своята дългогодишна история, McDonald`s открива ресторант
Коментари Харесай

За първи път McDonald's отваря ресторант с нулеви въглеродни емисии

За първи път в своята дългогодишна история, McDonald`s открива ресторант с " нулев въглерод отпечатък ", оповестяват международните медии. Той ще е първи от доста и ще отвори порти във Англия, споделят от веригата за бързо хранене.

Нулеви въглеродни излъчвания ще има както в строителството на постройката, по този начин и в ежедневната употреба на ресторанта. Обектът ще се зарежда от възобновима сила от две вятърни турбини и 92 квадратни метра слънчеви панели. Освен това ще има стени, изолирани със специфична овча вълна.

Облицовката на постройката е направена от рециклирано съоръжение от домашен артикули, в размер на 250 кв.м материали. Табелите на ресторанта са направени от кафени зърна, а всеки един от бордюрите от 182 рециклирани пластмасови бутилки. Лентата за влизане в обекта е построена от рециклирани гуми.

Гигантът за бързо хранене съобщи, че възнамерява да реализира чисти нулеви излъчвания във всичките си ресторанта и офиси по света до 2030-а година.

" В McDonald`s имаме вяра, че храната ни към този момент би трябвало да се сервира в заведения за хранене, които са устойчиви за бъдещето ", съобщи вицепрезидентът на компанията Бет Харт.

Веригата за бързо хранене неведнъж дава обещание да понижи излъчванията на въглероден диоксид, чийто размер надминава цяла Норвегия. McDonald " s предлага повече говеждо месо от всяка друга верига заведения за хранене - един до два % от общото количество в света.

Именно говеждото месо се смята за най-вредната храна за климата - говедата създават пет пъти повече метан от прасетата или пилетата и петнадесет пъти повече от ядките или лещата. McDonald " s е виновен за излъчванията от 53 милиона тона годишно. За съпоставяне, Норвегия създава 50,3 милиона тона излъчвания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР