За първи път в своята дългогодишна история, McDonald`s открива ресторант

...
За първи път в своята дългогодишна история, McDonald`s открива ресторант
Коментари Харесай

За първи път McDonald's отваря ресторант с нулеви въглеродни емисии

За първи път в своята дългогодишна история, McDonald`s открива ресторант с " нулев въглерод отпечатък ", оповестяват международните медии. Той ще е първи от доста и ще отвори порти във Англия, споделят от веригата за бързо хранене.

Нулеви въглеродни излъчвания ще има както в строителството на постройката, по този начин и в ежедневната употреба на ресторанта. Обектът ще се зарежда от възобновима сила от две вятърни турбини и 92 квадратни метра слънчеви панели. Освен това ще има стени, изолирани със специфична овча вълна.
 Дефицит: Шейковете и безалкохолните питиета изчезнаха от McDonald's във Англия
Дефицит: Шейковете и безалкохолните питиета изчезнаха от McDonald`s във Англия

Преди седмици имаше празни лавици по супермаркетите на Острова

Облицовката на постройката е направена от рециклирано съоръжение от домашен артикули, в размер на 250 кв.м материали. Табелите на ресторанта са направени от кафени зърна, а всеки един от бордюрите от 182 рециклирани пластмасови бутилки. Лентата за влизане в обекта е построена от рециклирани гуми.

Гигантът за бързо хранене съобщи, че възнамерява да реализира чисти нулеви излъчвания във всичките си ресторанта и офиси по света до 2030-а година.

" В McDonald`s имаме вяра, че храната ни към този момент би трябвало да се сервира в заведения за хранене, които са устойчиви за бъдещето ", съобщи вицепрезидентът на компанията Бет Харт.
 Шефът на McDonald's е печелил по съвсем $1 милион месечно през 2020-а
Шефът на McDonald`s е печелил по съвсем $1 милион месечно през 2020-а

Неговото заплащане е било 1189 пъти по-голямо от междинното за чиновниците на компанията

Веригата за бързо хранене неведнъж дава обещание да понижи излъчванията на въглероден диоксид, чийто размер надминава цяла Норвегия. McDonald " s предлага повече говеждо месо от всяка друга верига заведения за хранене - един до два % от общото количество в света.

Именно говеждото месо се смята за най-вредната храна за климата - говедата създават пет пъти повече метан от прасетата или пилетата и петнадесет пъти повече от ядките или лещата. McDonald " s е виновен за излъчванията от 53 милиона тона годишно. За съпоставяне, Норвегия създава 50,3 милиона тона излъчвания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР