За първи път в света изследователите са трансформирали тъканните клетки

...
За първи път в света изследователите са трансформирали тъканните клетки
Коментари Харесай

Революционно откритие за лечение на рани

За първи път в света откривателите са трансформирали тъканните кафези в кожни кафези, с цел да оказват помощ за лечението на съществени рани - техника, която може да революционизира грижите за жертвите на изгаряния и други тежки пострадвания.
Изследването е кулминационната точка на десетилетие на работа и е обещаващо за редица пациенти, в това число и тези със съществени изгаряния или възрастни пациенти с повтарящи се лезии.
Проучването, оповестено в четвъртък в сп. Nature, включва технология, наречена " препрограмиране на клетките ", в която гени се вкарват в клетките, с цел да се трансформират от една форма в друга.
„ Това е първото изложение на препрограмирането на тъканните кафези на клетките на кожата ", съобщи пред Франс прес водещият изобретател Масакацу Курита. " Аз в действителност съм разчувствуван от резултатите. "
Курита, еластичен хирург и професор в университета в Токио, стартира да работи върху техниката преди 10 години.
Първият стадий включва идентифициране на гени, присъстващи в кожните кафези, само че не и в тъканните кафези, които могат да бъдат изолирани и по-късно вмъкнати в тъканните кафези, с цел да ги трансформират.
" Ние избрахме към 80 кандидат-гена, включени в клетките на кожата, след което опитахме комбинации ", сподели Курита.
Неговият пробив идва през 2014 година, когато сполучливо препрограмира тъканните кафези в кафези на кожата, употребявайки композиция от 28 гени.
През 2015 година той отива в Института Салк за биологични проучвания в Калифорния, с цел да си сътрудничи с екип от експерти от целия свят.
Като цяло, той и сътрудниците му организираха към 2000 изпитвания с разнообразни комбинации от гени, търсейки най-ефикасния метод за трансформиране на клетките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР