За първи път в света единственият българин с трансплантирани бъбрек

...
За първи път в света единственият българин с трансплантирани бъбрек
Коментари Харесай

Българин с трансплантирани бъбрек и сърце покори най-високия връх в Африка

За първи път в света единственият българин с трансплантирани бъбрек и сърце покори най-високия връх в Африка - Ухуру (5895 м) в планината Килиманджаро. 

Аз желая да покажа, че донорството е живот, сподели още той

Георги Пеев е международен и европейски първенец по плуване и има голям брой медали. Той претърпява две трансплантации и през днешния ден живее с непознат бъбрек, а в него бие и непознато сърце.

Снимка: bTV

Снимка: bTV

Пеев не стопира да провокира себе си, а с достиженията си е дипломат на трансплантираните .
Днес прибавя още един триумф - тъкмо в 6:36 ч. стъпва на върха на планината Килиманджаро. Каузата, която го води на съвсем 6000 метра височина е точно донорството.

Защо Георги Пеев реши да подари облагата си от „ Стани богат “?

„ Тази експедиция беше доста специфична, тъй като за първи път в света човек с трансплантирано сърце и трансплантиран бъбрек изкачи Ухуру “, споделя Георги в профила си във Facebook.

Снимка: bTV


 До върха той стига с още трима души. А там, от най-високата точка в планината, прави това, на което е посветил последните години от живота си - разпространява донорството.

Снимка: bTV

„ Каузата сама по себе си избра него по някакъв метод. това което желае да съобщи на хората е, че хора с трансплантации са безусловно пълноценни хора “, споделя брачната половинка на Георги Анна Ненова.

Експедицията продължава и в този момент - със слизане.

  Снимка: bTV
„ Дано най-малко на едно семейство, избавило животи, дарявайки органите на собствен непосредствен, съм дал възприятие на горделивост “, написа още Георги Пеев.

Снимка: bTV

Очаква се той да се върне в България още тази неделя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР