За първи път в съвременната история на Пловдив в града

...
За първи път в съвременната история на Пловдив в града
Коментари Харесай

ОБЗОР: Акция сред младежи в Пловдив навръх Деня на будителите, кръговото на Водната още е барикадирано

За първи път в актуалната история на Пловдив в града се организира шествие в символ на респект за 1 ноември.
Прочетете още
В дефилето се включиха представителни групи от пловдивските учебни заведения, а най-отпред бяха музикантите от военния оркестър.

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов подари скъпи книги за фонда на Народна библиотека в Пловдив „ Иван Вазов “ в Деня на националните будители.  

Редица пловдивски педагози, които преподават по метода Монтесори, бяха наградени през днешния ден от зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов. Той посочи, че не е инцидентна датата, която са избрали за церемонията – 1-ви ноември и акцентира, че с усърдната си работа монтесори преподавателите се трансформират в модерни будители.

 
Обещанието на Община Пловдив да пуснат постарому придвижването на Водната палата и към този миг не е изпълнено.  На изключителната сесия за противоречивия пробив кметът Здравко Димитров разпореди на зам.-кмета Тодор Чонов по най-бързия метод да пусне остарялото придвижване, „ с цел да видят хората тапите какви бяха там ”.

Община Пловдив е почнала отчуждителни процедури за четири парцела, които са нужни за новата пътна връзка сред „ Южен ” и „ Тракия ”. Това на процедура е и най-големият план на градските управляващи, чиято планирана стойност е над 70  млн. лв..

Община Пловдив приключи публичната поръчка за построяването на двете спортни зали в регион „ Западен ” за 5,7 млн. лв. без Данък добавена стойност. С решение от 28 октомври зам.-кметът Георги Титюков е отменил поръчката за спортните уреди, които би трябвало да се изградят върху  остарялото игрище сред СУ „ Св. Св. Кирил и Методий ” и парк „ Ружа ”.

" Имах заем, който не бях върнал и ме накараха да прекарам саковете. Бях заставен, тъй като ме заплашиха със фамилията ми ", това сподели в самопризнанията си през днешния ден пред съда, турчинът Сюлейман Сейхан, който беше хванат с 50кг хероин на Сточна гара.

Една невероятна история за човек, дръзнал да си намерения за... пастърма. „ Отидох да си купя пастърма, само че математиката ми сподели, че ми се ядат кренвирши ”, майтапят се възмутени пловдивчани. Цената, на която се предлага един кг пастърма в една от огромните вериги магазини Кауфланд, е 112 лв. за кг. Още по възмутителното в тази ситуация е, че показаната цена във веригата е промоционална, което е цялостна полуда.

Апелативен съд - Пловдив усили двойно присъдата на Пеньо Мангъров - Чешкия. През юни т.г. Пловдивският областен съд го осъди на 6 години затвор при първичен непоколебим режим, за това, че на  че на 6 януари 2019 година в интервала от 3.30 до 10.00 часа в къща в  София е изнасилил три пъти  пловдивчанка, като заплашвал с принуждение нея и фамилията й. Кой е Мангъров и какво е богатото му престъпно минало, четете тук:

Полицейска акция се организира през днешния ден в парк „ Сърнена гора ” сред булевардите „ България ” и „ Васил Априлов ”. На място са претърсени общо 9 момчета и девойки на забележима възраст под 18 години.

Каруци не престават да се движат по пловдивските булеварди, макар експлицитната възбрана. На следващото такова нарушаване попадна четец на  TrafficNews . Каруцата е снимана на бул. " Шести септември " до кръстовището с моста на Адата.

80-годишният Благой Цветилов, упрекнат за убийството на собствен съгражданин край Първомай се изправи пред Апелативния съд в Пловдив през днешния ден, с цел да апелира решението на Окръжния съд, с което му бе наложена най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража ”.

Жена алармира за неприятни условия и незадоволителна грижа към майка ѝ в приют за заболели възрастни хора в Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР